Svend Frederik Hansen æresmedlem af NAFA

----

På generalforsamlingen den 30. januar 2018 blev Svend F. Hansen udnævnt til æresmedlem af foreningen.

TC

Svend F. Hansen
Svend F. Hansen i aktion. Foto: Torben Christensen.

Svend Frederik Hansen - bedre kendt som Svend Hansen er - meget fortjent - blevet udnævnt til æresmedlem af NAFA. Det nøjagtige årstal for hans indmeldelse i NAFA, der blev stiftet i 1972, husker han ikke selv, kun at han har været medlem siden 70´erne.

Svend er født i 1931, blev uddannet som elektronik-ingeniør, og var medstifter af Pandrup-firmaet Dancall.

Dancall producerede nogle af de første mobil-telefoner fra 1982. Det var den gang mobiltelefonerne var på størrelse med en mursten. Der var ingen sende- og modtagermaster, så modtager/sende-enheden var så stor som en 14 dages kuffert.

De producerede også maritime sendere med halvledere til kommunikation indenfor flåden.

Dancall blev solgt til Bosch i 2000.

Svend har også flyver-certifikat, og har rejst og fløjet over hele Verden.

Svend var turnus-medlem i mange år, og var vores trofaste kasserer fra 2000 til 2014. Sammen med sin navnebror Svend Pedersen - vores nuværende kasserer - arbejdede han med at opsplitte vort regnskab i to forskellige flere år tilbage: Et for NAFA og et for Urania-observatoriet. Dette har været særdeles praktisk, til at holde styr på vore midler.

Han var primus motor for rejsen til Solformørkelses-rejsen i 2009.

Svend bor idag på Skørping Plejehjem, er svag til bens, og må gå med roullator, men det forhindrer ham ikke i at komme om komme omkring og foretage ærinder i lokalområdet.

Svend og hans desværre afdøde hustru Connie, har to døtre Lene og Anette, der begge er socialrådgivere, og en søn Jan, der er elektronik-ingeniør lige som sin far.


Torben B. Christensen
Formand

Retur!

----

Valid XHTML 1.0 Transitional

Opdateret 2018-01-31