Åbent hus i Urania Observatoriet

Åbent hus i Urania Observatoriet

Line


Kalender


Åbent hus

På udvalgte onsdage fra september til og med april er der åbent hus i Urania Observatoriet for alle interesserede. Her vil man kunne få forevist observatoriet og, i tilfælde af klart vejr, stjerner og planeter på nattehimlen.

Åbent hus gennemføres også, hvis vejret er overskyet. Den store linsekikkert og dens hjælpekikkerter demonstreres, og der fortælles om dens historie. I det opvarmede kælderlokale kan foreviserne illustrere stjernehimlen og fænomener på den med et planetarieprogram og/eller vise billeder af interessante astronomiske himmellegemer. Vi svarer gerne på spørgsmål – efter bedste evne :-)

Besøget kræver ingen tilmelding, Åbningsdage fremgår af skemaet herover. Deltagelse i åbent hus er gratis, men der er mulighed for at donere et beløb til NAFA.

Fremvisningerne varetages af frivillige medlemmer i NAFA og der annonceres ”Åbent” herunder når der er nok tilmeldte medlemmer til at gennemføre fremvisningen. Derfor kan der løbende tilkomme nye datoer, i skemaet herunder, hvor der er åbent.

Åbent hus bliver også annonceret på Facebook siden NAFA – Offentlig. Bliv medlem af gruppen og få løbende notifikationer om åbent hus og andre begivenheder.

Observation af solen

Som noget nyt viser vi i sommermånederne Solen frem med NAFA’s solkikkert. Besøget kræver ingen tilmelding, Åbningsdage fremgår af skemaet herunder. Deltagelse ved sol observation er gratis, men der er mulighed for at donere et beløb til NAFA.


 

Find vej

Urania Observatoriet ligger i Golfparken, Borgmester Jørgensens Vej 13, 9000 Aalborg.

 
Line

Top